Arnhemse ondernemersverenigingen, VNO-NCW midden en gemeente Arnhem slaan de handen ineen en starten de campagne 'Arnhem zet de knop om!' Hiermee helpen zij ondernemers en maatschappelijke organisaties inzicht te krijgen in eigen energieverbruik en de energierekening omlaag te brengen. 10-15% besparen op de rekening is haalbaar gebleken. 

Hoe?

'Arnhem zet de knop' om biedt Arnhemse ondernemers en maatschappelijke organisaties de mogelijkheid om een GRATIS energieverbruiksmanager (P1meter) aan te vragen. Er worden 500 meters beschikbaar gesteld die vanaf januari 2023 geïnstalleerd worden.
 
De meter is gekoppeld aan een app waarmee gebruikers real-time inzicht hebt op het energieverbruik. Op basis van dit inzicht kun je gericht de juiste keuze maken richting energiebezuiniging. De app geeft bijvoorbeeld inzicht in wat het kost als de verlichting 's nachts aanblijft, machines stand-by blijven staan of desk-tops het hele weekend aan staan.

Quick-wins!

Via de app kunnen dagen, weken en maanden met elkaar vergeleken worden. Deze data wordt gebruikt. We bieden naast de P1 meter en de app ook uitgebreid op maat gemaakt energie-advies en helpen vervolgens ook met het uitvoeren van de te nemen maatregelen. Aanmelden kan via: Aanmelden | Arnhem zet de knop om!
 

Klein-, of grootverbruiksaansluiting?

De P1 meter kan gekoppeld worden aan een kleinverbruiksaansluiting. Heb je een grootverbruikaansluiting? 'Arnhem zet de knop om' is in gesprek met diverse partijen om ook voor de ondernemers en (maatschappelijke) organisaties met een grootverbruikaansluiting een tool te bieden dat inzicht geeft voor concrete besparingsmogelijkheden.
 
Volg www.arnhemzetdeknopom.nl voor de laatste ontwikkelingen. Wil je meer over de campagne weten? Kijk dan op: Campagne 'Arnhem zet de knop om!' (arnhemaan.nl)