De integrale aanpak van hitteadaptatie - Klimaatverbond Nederland - Online magazineWat is hitteadaptatie? Hoe wordt daar in Nederland aan gewerkt? En waarom pleit Klimaatverbond Nederland voor een meer integrale aanpak? Binnen overheden is hitteadaptatie vaak een complex thema omdat het verschillende domeinen betreft: gebied, gebouw, gezondheid. Door het samen aan te pakken, dienen we meerdere maatschappelijke doelen die bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving. We delen alle inzichten in dit magazine.

Klik op de visual hier rechts van de tekst om naar het online magazine te gaan. In dit magazine kun je lezen hoe experts uit het werkveld vanuit verschillende invalshoeken kijken op dit thema.

Webinar

Over dit thema organiseerde Klimaatverbond Nederland ook een webinar. Klimaatverbond Nederland pleit namelijk al enige tijd voor een gezamenlijke aanpak vanuit verschillende domeinen: gebied, gebouw en gezondheid. Zo dient het meerdere maatschappelijke doelen die bijdragen aan een groene en gezonde leefomgeving. In dit webinar staan de speerpunten voor hitteadaptatie in 2023 centraal.

Tijdens de inhoudelijke werksessie stelden we vervolgens die speerpunten ter discussie. Samen met deelnemers, leden en partners stelden we daarna onze prioriteiten. Danzkij de inbreng van verschillende deelnemers, elk vanuit een eigen vraagstuk en stadium van beleidsvorming, werd dit dan ook een waardevolle sessie. Een sessie waarmee wij samen met onze leden de weg kunnen bereiken als het gaat om de aanpak van hitteadaptatie.

Klik hier om dit webinar terug te kijken.

Meer weten over het nutsbedrijf 2.0?

Wil je als overheid vanuit je functie als bestuurders, beleidsmedewerker of raadslid meer weten over of meepraten op dit thema, lees dan hier verder op onze website. Wil je persoonlijk contact over dit thema, neem dan contact op met Madeleen Helmer, projectleider Hitteadaptatie bij Klimaatverbond Nederland: madeleen.helmer@klimaatverbond.nl