Hoe organiseer je het maatschappelijk samenspel voor de wijktransitie? - Klimaatverbond Nederland - Online MagazineHet collectief verduurzamen van woningen is een omvangrijke opgave. Samenspel tussen overheid, bewoners en de markt is een voorwaarde om te zorgen dat de energietransitie alle Nederlanders bereikt. Dit vraagt om verbinding tussen de doelen van de overheid, behoeften van bewoners en duurzame oplossingen van marktpartijen. Voor de transitie naar energieneutrale wijken is de gemeente aan zet. Het vraagt om een gesprek over de verschillende mogelijkheden om dit maatschappelijke samenspel te organiseren: het nutsbedrijf 2.0.

Klik op de visual hier rechts van de tekst om naar het online magazine te gaan. In dit magazine kun je lezen hoe experts uit het werkveld vanuit verschillende invalshoeken kijken op dit thema.

Webinar

Over dit thema organiseerde Klimaatverbond Nederland ook een webinar. Hoe ziet de opgave voor gemeenten eruit als het gaat om de verduurzaming van de gebouwde omgeving? Wat werkt, wat zijn dillema's, en hoe kan je hier als bestuurder mee omgaan? In dit webinar geeft Klimaatverbond Nederland ambtenaren handvatten voor de interne discussie over een stevige (regie)rol van de gemeente die nodig is om de maximale doelen uit de Transitievisie Warmte te halen.

Klik hier om dit webinar terug te kijken.

Meer weten over het nutsbedrijf 2.0?

Wil je als overheid vanuit je functie als bestuurders, beleidsmedewerker of raadslid meer weten over of meepraten op dit thema, lees dan hier verder op onze website. Wil je persoonlijk contact over dit thema, neem dan contact op met Jan Engels, projectleider Woon- en Leefomgeving bij Klimaatverbond Nederland: jan.engels@klimaatverbond.nl