Klimaatverbond Groene Voetstappen Week is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstappen-stickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. Bovendien kunnen er Gouden Voetstappen verdiend worden door iets extra's te doen voor het milieu.

Iedere deelnemende school die deelneemt aan de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week maakt ook kans op deelname aan de landelijke Kinderklimaattop. De groene tips worden tijdens deze top gepresenteerd aan het ministerie. Het aantal Groene Voetstappen van alle scholen in Europa wordt hier ook bekendgemaakt.

Houd ons in de gaten via Twitter, Facebook en geef je op voor de nieuwsbrief. Laat ons per e-mail weten hoe de actie is geweest.