De Groene Voetstappen Week is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Sinds 2021 organiseren wij de actieweek in samenwerking met Vereniging GDO.

Groene en Gouden Voetstappen

Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstappen-stickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en verkeersveiligheid met behulp van het aangeboden lesmateriaal. Bovendien kunnen er Gouden Voetstappen verdiend worden door iets extra's te doen voor het milieu.

Kinderklimaattop

Iedere deelnemende school die deelneemt aan de Groene Voetstappen Week maakt ook kans op deelname aan de landelijke Kinderklimaattop. De groene tips worden tijdens deze top gepresenteerd aan het ministerie. Het aantal Groene Voetstappen van alle scholen in Europa wordt hier ook bekendgemaakt.

Alle informatie over deze actieweek is te vinden op de website www.groenevoetstappen.nl. Verder is Groene Voetstappen te volgen via Twitter, Facebook en geef je op voor de nieuwsbrief.

ZOOM Kids on the Move

Groene Voetstappen is onderdeel van de internationale campagne ZOOM Kids on the Move, een initiatief van Climate Alliance.