Een inclusieve participatie in de energietransitieKlimaatverbond Nederland is een samenwerking aangegaan met Bureau Wijland, waarbij in opdracht van de gemeente Arnhem wordt nagegaan hoe natuur en duurzaamheid toegankelijker kunnen worden gemaakt voor diverse culturele gemeenschappen. Hierbij is op 30 november door middel van een verkenningsconferentie Kleurrijk Groen en Duurzaam Arnhem een start gemaakt.

Tijdens deze goed bezochte conferentie deelden betrokken Arnhemmers met verschillende roots hun visie over betrokkenheid bij natuur en duurzaamheid. De middag was gevuld met verschillende presentaties en energieke workshops. Daar werden nieuwe ideeën opgehaald en intenties uitgesproken om verder te werken aan Kleurrijk Groen en Duurzaam Arnhem. Ook hebben wij hier ons onderzoek (uitkomsten van mini enquête onder de leden) gepresenteerd.

Verder is een denktank (van circa 8 mensen) opgericht waar onze organisatie ook deel van uit maakt. Deze denktank gaat uitvoering geven aan het vervolg van Kleurrijk Groen en Duurzaam Arnhem. Dit gaat gebeuren door middel van het opzetten van duurzame activiteiten met en vanuit Arnhemse burgers met een migratieachtergrond.