Herinner je je de zomer van vorig jaar nog? Veel heerlijk zomerse dagen, maar voor sommige mensen ook net een beetje té warm. Met een nieuwe warme zomer op komst rijst dus de vraag: Hoe houd je jezelf, of bijvoorbeeld een dierbare oudere in je omgeving, koel? Geen gekke vraag, want hitte kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Een koelvest is een prima oplossing!

Doe mee!

Met wat inspiratie uit de topsportwereld (daar kennen ze zo’n vest namelijk al) en je eigen creativiteit kun je een koelvest eenvoudig en tegen lage kosten zelf maken. Wij dagen je uit met onze #KoelvestChallenge! Ga aan de slag met jouw koelvest. Bedenk, ontwerp, maak de koelvest naar jouw stijl en smaak en deel je ontwerp via onze Klimaatverbond-social mediakanalen Facebook, Twitter en Instagram o.v.v. #KoelvestChallenge. De actie loopt tot en met 30 augustus 2020. Lees hieronder verder.

#koelvestchallengekeepitcool-03

Patroon

Klimaatverbond Nederland (o.a. bekend van de jaarlijkse Warmetruiendag), in samenwerking met de Arnhemse ontwerpster Carolien Evers, stelt hiervoor een basisontwerp (via deze link) ter beschikking. De crux zit ‘m in het plaatsen van coolpacks, die je eenvoudig bij de lokale drogist kunt kopen en kunt hergebruiken door ze in het diepvriesvak te leggen. Met het patroon en de werkbeschrijving kun je direct aan de slag. Maar de beschrijving is niet leidend. Jouw koelvest moet vooral passen bij jouw smaak of die van degene voor wie je ‘m maakt.

Wat moet je doen?

Stuur een foto van je koelvest mét beschrijving zo gauw mogelijk in via bovengenoemde kanalen onder vermelding van #KoelvestChallenge. Aan het einde van de maand (30 juni, 31 juli en 30 augustus) maken wij de twee “posts” met de meeste likes bekend. Zodra de actie stopt op 30 augustus 2020, zijn er in totaal zes koelvesten gekozen. Deze zes koelvesten dingen mee voor de prijs. Een vakjury – bestaande uit onder meer modeontwerpers én koelexperts – kiest uit de zes  finalisten, plus twee wildcards die ze nog kunnen uitdelen, de winnaar van de eerste #KoelvestChallenge ooit. Eeuwige roem wacht!

Neem onze challenge aan en doe mee! Delen is lief!

Belangrijke informatie:

  • Spelregels voor deelname
  • Basispatroon koelvest Carolien Evers (vrij gebruik)

#KoelvestChallenge bij Hart van Nederland

Meer weten over het belang van koelvesten? Madeleen Helmer legde onlangs in een item bij Hart van Nederland uit waarom koelvesten een belangrijke uitkomst zijn bij extreme hitte. Tevens daagt ze heel Nederland uit om aan de hand van het eenvoudige ontwerpt van Carolien Evers een eigen koelvest te maken. Klik op de bovenstaande foto voor het Tv-item of bekijk hem via deze link.

Koelvestchallenge Koelvest Koelen