In 2021 werd Portland, een stad in Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, getroffen door een extreme hittegolf. In dit webinar vertelt Jonna Papaefthimiou (werkzaam voor de gouverneur van Oregon) hoe de lessen van toen tot nieuw beleid hebben geleid, wat ze daar vervolgens van hebben geleerd in 2022 en wat de plannen voor de toekomst zijn.  

Aan het woord komt ook Gemeente Amsterdam. Laurens Hondema (GGD Amsterdam) vertelt welke eerste stappen er in de hoofdstad gezet worden om ook op een Code Rood-scenario voorbereid te zijn.

Bekijk het volledige webinar

Georganiseerd door Samen Klimaatbestendig in samenwerking met Klimaatverbond Nederland.

De (hitte)lessen van Portland en het Code Rood-scenario in Nederland

Naast Jonna Papaefthimiou komt ook Vivek Shandas, hoogleraar aan de Portland State University, aan het woord. Hij gaat in op het bredere perspectief en de langetermijnprogramma’s op het gebied van hittestress. Laurens Hondema van GGD Amsterdam vertelt over de toenemende kans op een extreme hitte-scenario in Nederland en de eerste stappen die in Amsterdam gezet worden om hier op voorbereid te zijn.

Voor vragen naar aanleiding van dit webinar of het verslag, neem contact op met ons team Hitteadaptatie: hitteadaptatie@klimaatverbond.nl.

 

 

Sluit je aan bij de Community of Practice Hitte

De Community of Practice (CoP) is een informeel netwerk van decentrale overheden dat zich focust op het delen van kennis, ervaring en onderzoek over hitteadaptatie. Tijdens de CoP belichten we hitteadaptatie vanuit de kwetsbaarheid van mensen voor hitte vanwege bijvoorbeeld hun woonwijk, woning of gezondheid (Gebied – Gebouw – Gezondheid).

Wat je kunt verwachten:

Tweewelijkse digitale bijeenkomsten
Meer dan 40 deelnemers, vanuit verschillende decentrale overheden
Maandelijks een webinar met externe deskundigen die een specifiek hittethema belichten

Interesse?
Meld je aan door een e-mail te sturen naar madeleen@samenklimaatbestendig.nl
Meer weten? Ga naar onze pagina over de Community of Practice Hitte  

 

 

Samenwerking Klimaatverbond Nederland Samen Klimaatbestendig