Onlangs organiseerde de Community of Practice Hitte (CoP Hitte) van Klimaatbestendig in samenwerking met Klimaatverbond Nederland een webinar over de (hitte)lessen uit Portland en het Code Rood-scenario in Nederland. Een jaar geleden deelden Vivek Shandas (Professor Portland State University) en Jonna Papaefthimiou (Oregon State Resilience Officer) hun ervaringen met ons over de 'heatdome' van 2021. Tijdens dit webinar vertellen ze over de aanpassingen die in de tussentijd gedaan zijn en hun plannen voor de toekomst. Laurens Hondema (GGD Amsterdam) vertelt welke eerste stappen er in de hoofdstad gezet worden om ook op een Code Rood scenario voorbereid te zijn.

 

De (hitte)lessen van Portland en het Code Rood-scenario in Nederland

In 2021 werd Portland, een stad in Oregon, in het noordwesten van de Verenigde Staten, getroffen door een extreme hittegolf. In dit laatste webinar vertelt Jonna Papaefthimiou hoe de lessen van toen zijn toegepast en doorgevoerd in beleid, en wat ze daar vervolgens van hebben geleerd in 2022. Vivek Shandas gaat in op het bredere perspectief en de meer langere termijn programma’s op het gebied van hittestress. Laurens Hondema vertelt over de toenemende kans op een extreme hitte-scenario in Nederland en de eerste stappen die in Amsterdam gezet worden om hier op voorbereid te zijn. Het verslag vind je via deze link of door op de afbeelding rechts te klikken. 

 

Community of Practice Hitte

Deze bijeenkomst is georganiseerd als onderdeel van de CoP Hitte - een informeel netwerk van decentrale overheden voor het delen van kennis en ervaring, nieuwe inzichten en onderzoek over hitteadaptatie. Indien je voor een decentrale overheid werkt en nog geen deelnemer bent van de CoP Hitte, meld je dan aan via madeleen@samenklimaatbestendig.nl. Meer informatie vind je op onze projectpagina.

Voor vragen naar aanleiding van dit webinar of het verslag, neem contact op met ons team Hitteadaptatie: hitteadaptatie@klimaatverbond.nl.

 

Samenwerking Klimaatverbond Nederland Samen Klimaatbestendig