Wat zijn belangrijke aspecten van bewonersparticipatie? Welke rol kunnen bewoners spelen in de energietransitie? Wat is nu participatie, waar ligt haar waarde? En hoe kunnen bewoners zich verhouden tot een M-ESCo? Deze vragen kwamen op 4 november aan bod tijdens een webinar over bewonersparticipatie en M-ESCo’s.

Klimaatverbond Nederland en M-ESCo's

Met een 20-tal gemeenten onderzoeken we hoe we maatschappelijke ESCo’s kunnen opzetten. ESCo’s, of te wel energy service companies, ontzorgen financieel en technisch de verduurzaming van gebouwen. Hoe zorg je dat bewoners en sociale aspecten ook een plek krijgen in een M-ESCo? Kristel Jeuring van LSA bewoners vertelt ons in dit webinar over wat sleutelbegrippen en -aspecten zijn als je het hebt over bewonersparticipatie, hoe je netwerken goed in kaart kunt brengen en wat voor rol bewonersinitiatieven zouden kunnen spelen in een M-ESCo.

Serie webinars over M-ESCo’s

Dit webinar hoort in een serie waarin we verschillende aspecten van energietransitie in de gebouwde omgeving aandacht geven. Eerder gaven we al een webinar over ESCo’s: wat zijn ESCo’s, hoe kunnen we hier een M-ESCo van maken en hoe dragen die dan bij aan een CO2-neutrale gebouwde omgeving? Dit webinar kunt u hier terugvinden. Er zullen nog twee webinars volgen in deze serie:

  • Op donderdag 26 november (15:00-17:00), verzorgd door Buurtwarmte, over de rol van energiecoöperaties in wijkprocessen en M-ESCo’s; en
  • Op donderdag 14 januari (15:00-17:00), verzorgd door SVn, over de financiering en juridische aspecten van een M-ESCo-construct.

Webinar gemist?

Naar aanleiding van het webinar is er een verslag gemaakt, dat u hier terug kunt vinden. Daarnaast is het webinar terug te zien. Klik daarvoor op de onderstaande video. De video biedt de mogelijkheid om voor- en achteruit te scrollen.