Op vrijdag 3 juni organiseert Klimaatverbond Nederland een webinar over de integrale aanpak van hitteadaptatie. Doel van deze bijeenkomst is om bestuurders van overheden en hun collega beleidsmedewerkers te informeren over de verschillende aspecten van hitteadaptatie en hoe daar nu in Nederland aan gewerkt wordt. Het webinar wordt georganiseerd met medewerking van Cathelijne Bouwkamp, wethouder van gemeente Arnhem. Een aantal (ervarings)deskundigen delen vanuit verschillende invalshoeken (gebied, gebouw, gezondheid) hun inzichten en delen hun visie op de aanpak van dit vraagstuk. 

Waarom dit webinar?

De aanpak van hitteadaptatie binnen overheden is vaak complex omdat de aanpak verschillende domeinen betreft: gebied, gebouw en gezondheid. We zien daarbij dat de armste buurten de warmste buurten zijn. Drie hitterisico’s komen hier vaak samen:

  • de versteende wijk
  • de hittegevoelige (doorzon) sociale huurwoningen
  • procentueel veel voor hitte kwetsbare bewoners, zoals ouderen en mensen met chronische ziektes. 

Een geïntegreerde aanpak van het hittevraagstuk binnen de eigen overheid is een interessante weg die meerdere maatschappelijke doelen dient in een groene en gezonde leefomgeving. Klimaatverbond Nederland pleit daarom voor een integrale aanpak in de verschillende domeinen om het hitteadaptatie-vraagstuk aan te pakken. 

Meer informatie

Wanneer: Vrijdag 3 juni 2022
Tijd: Van 10:00 tot ca. 11:30 uur
Waar: Online via Zoom
Voor wie: Bestuurders, beleidsmedewerkers, raadsleden en partners met focus op hitteadaptatie

Het exacte programma volgt binnenkort.

Aanmelden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.