Met een kersverse Green Deal streeft de Europese Unie ernaar om in 2050 het eerste echt klimaatneutrale continent te worden en de koers te bepalen op gebieden variërend van biodiversiteit en landbouw tot duurzame energie, bouw en mobiliteit. Hoewel de brede en ambitieuze doelstellingen van de EU een directe invloed zullen hebben op de gemeentelijke activiteiten, zal de lokale actie, misschien nog belangrijker, ook een beslissende factor zijn in het succes van de Europese Green Deal. Hoe we deze verheven plannen interpreteert en invulling geeft op lokaal niveau is dus van essentieel belang. Hoe geven we vorm aan de toekomst die we willen? Hoe zetten we de uitdagingen waar we voor staan ​​om in kansen voor een betere wereld?

Deze editie van de Climate Alliance International Conference zal onderzoeken hoe gemeenten in heel Europa reeds bouwen op het EU-klimaatbeleid door het tastbaar te maken en door samen te werken met belanghebbenden van overal ter wereld aan een rechtvaardige en inclusieve transitie voor iedereen.

De 2021 Climate Alliance International Conference wordt zowel online als ter plaatse in Wels (Oostenrijk) mogelijk gemaakt met de medewerking en steun van de deelstaat Opper-Oostenrijk, de stad Wels, Climate Alliance Upper Austria en Climate Alliance Austria.

Programma Climate Alliance International Conference

Het programma van deze 3-daagse conferentie ziet er als volgt uit:

Climate Alliance International Conference Programma

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanmelden

Deelnemen aan deze 3-daagse (online) conferentie is gratis. Let wel: voor eventuele deelname aan de conferentie in Wels, is maar zeer beperkt plaats. 

Aanmelden kan hier via de website van Climate Alliance.

Vragen over deze conferentie kunt u sturen naar europe@climatealliance.org en communicatie@climatealliance.org.