Op 16 mei presenteren we vanuit de Community of Practice (CoP) Hitte een webinar over twee nieuwe ontwikkelingen in het hitteveld. Aan het woord komen experts van onder andere TNO, de gemeente Utrecht en TAUW. Zij presenteren nieuwe methoden voor een effectieve aanpak van hitte in de stad én hoe hierover het beste gecommuniceerd kan worden naar het brede publiek. 

 

Meld je aan

 

Wat komt er aan bod

1. Ontwikkeling van het 'Hittekracht' en 'Hittefit' raamwerk

TNO, RIVM, KNMI en VU Amsterdam vertellen over het nieuwe raamwerk waaraan zij werken voor een goede risico-inschatting van hete dagen. Dit raamwerk combineert twee belangrijke factoren: de intensiteit van hitte en de gevoeligheid van mensen voor warme temperaturen. Is het risico eenmaal bekend, dan kan er effectief gehandeld worden (zoals duidelijke communicatie richting het brede publiek). Het raamwerk is vergelijkbaar met de schaal die gebruikt wordt voor windkracht en zonkracht.

2. Casus over hoe de kwetsbaarheid van Utrechtse wijken voor hitte werd vastgesteld

Gemeente Utrecht en TAUW presenteren hun casus over hoe zij in Utrecht West kwetsbare buurten voor hitte identificeerden. Hiervoor pasten zij een hitteanalyse toe die keek naar de drie domeinen gebied, gebouw en gebruiker. Dit leverde uiteindelijk een beslisboom op die eenvoudig vaststelt in welke mate een wijk kwetsbaar is voor hitte en zo de hitte-urgentie aangeeft.

Meld je aan

  • Datum: donderdag 16 mei, 15:30 - 17:00 uur
  • Locatie: Zoom
  • Aanmelden: scroll naar beneden

Goed om te weten

We nemen het webinar op en delen deze na afloop met iedereen die zich aanmeldt.

Het webinar is onderdeel van de Community of Practice Hitte

Dit webinar wordt georganiseerd door Samen Klimaatbestendig en Klimaatverbond Nederland en maakt deel uit van de CoP Hitte, een informeel netwerk van decentrale overheden dat zich focust op het delen van kennis, ervaring en onderzoek over hitteadaptatie. Werk je voor een decentrale overheid en ben je nog geen deelnemer bent van de CoP Hitte? Meld je dan aan via hitte@samenklimaatbestendig.nl. Meer informatie over de CoP vind je op onze projectpagina.

 

 

Aanmelden voor het hittewebinar van 16 mei 2024

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Logo Samen Klimaatbestendig