Wil je meer informatie over hoe je als gemeente mkb-bedrijven in beweging krijgt om energiebesparende maatregelen te treffen? Wil je meer inzicht krijgen in tools en voorbeelden die daarbij kunnen helpen? Save the date: 31 maart 2023. Op die dag organiseert Klimaatverbond Nederland samen met haar partners van 10:00 tot 11:30 uur een webinar waarbij we dieper ingaan op deze en andere vragen die helpen bij de lokale en regionale verduurzaming van bedrijven.

Naar aanleiding van dit webinar ervaar je als ambtenaar en bestuurder de mogelijkheden om vanuit jouw rol een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van het (lokale) bedrijfsleven. Door concrete opties te presenteren bieden we gemeenten handelingsperspectief.

Aanmelden voor dit webinar kan via het formulier onderaan deze pagina.

Programma/sprekers 

Jan Engels (Klimaatverbond Nederland)

Jan Engels is  projectleider Woon- en Leefomgeving bij Klimaatverbond Nederland en gespreksleider van dit webinar.

Huiberdien Sweeris (Platform Duurzame Bedrijven)

Vanuit de gedachte ‘zien verduurzamen, doet verduurzamen’ zetten Platform Duurzame Bedrijven ondernemers en hun ervaringsverhalen met verduurzaming in de spotlight. Dat doen de organisatie online op www.platformduurzamebedrijven.nl. en ‘in het echt’ tijdens de Duurzame Bedrijven Route. Koploperbedrijven zetten hun deuren open om collega’s te ontvangen en te laten zien hoe zij hun bedrijf hebben verduurzaamd. Door dit in een gemeente of regio te organiseren, kunnen ondernemers heel laagdrempelig bij hun eigen buren op bezoek. Huiberdien vertelt over het nut en succes van het platform, dat als een vliegwiel werkt voor bedrijven om te verduurzamen.

Rob van der Rijt (Klimaatplein)

De Nederlandse Alliantie voor Klimaatactie helpt bedrijven en instellingen kosteloos vooruit om 40% energie te besparen in 3 jaar tijd. Reeds 100 organisaties nemen deel en maken gebruik van alle online tips en tools die worden aangeboden. Denk aan een gratis calculator voor het berekenen van je energieverbruik en CO2-voetafdruk, een 5-stappenplan naar energiebewust ondernemen, webinars en een handboek voor CO2-neutraal ondernemerschap. Rob van der Rijt vertelt welke tips en tools helpen bij het verduurzamen van bedrijven.

Marco Witschge (BespaarGarant)

Stichting BespaarGarant versnelt verduurzaming van bedrijven en instellingen door het geven van zekerheid. Zekerheid dat je de juiste maatregelen neemt, zekerheid dat de maatregelen zullen leiden tot besparing en een goede terugverdientijd, zekerheid dat het gefinancierd kan worden zonder impact op financieringsruimte. Marco Witschge vertelt meer over de aanpak van Stichting BespaarGarant en de zekerheid die ze aan bedrijven biedt als ze willen verduurzamen.

Aanmelden MKB-energiebesparingswebinar voor gemeenten

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.