Veel mensen die kwetsbaar zijn voor hitte, zoals 75 plussers en chronisch zieken, hebben ook te maken met eenzaamheid. In de zomer zelfs nog meer wanneer mantelzorgers en zorgmedewerkers vakantie nemen en dagbestedingsactiviteiten pauzeren. En juist dan is de –toenemende- kans op hitte het grootst.

Een beter begrip van de mensen die te maken hebben met zomereenzaamheid en kennis van het 'een-tegen-eenzaamheid programma' kan helpen om de hitte-adviezen en maatregelen verder te verbeteren. En wat zijn de eerste lokale ervaringen om eenzaamheids- en hitteprogramma’s aan elkaar te verbinden?

Meld je aan

 

Wat kun je verwachten van het webinar?

Tijdens het webinar komen drie sprekers aan bod die inzoomen op zomereenzaamheid:

  • Rick Kwekkeboom, lector langdurige zorg en ondersteuning van de Hogeschool van Amsterdam en lid van de Wetenschappelijke Advies Commissie 'Een tegen Eenzaamheid'
  • Mirjam Wakelkamp, programmamanager 'Een tegen Eenzaamheid', VWS
  • Esther Wienese, Projectleider Rotterdam Hitteplan, GGD Rotterdam  

Meld je aan

  • Datum: donderdag 18 april, 15:30 - 17:00 uur
  • Locatie: Zoom
  • Aanmelden: scroll naar beneden

Goed om te weten

We nemen het webinar op en delen deze na afloop met iedereen die zich aanmeldt.

Het webinar is onderdeel van de Community of Practice Hitte

Dit webinar wordt georganiseerd door Samen Klimaatbestendig en Klimaatverbond Nederland en maakt deel uit van de CoP Hitte, een informeel netwerk van decentrale overheden dat zich focust op het delen van kennis, ervaring en onderzoek over hitteadaptatie. Werk je voor een decentrale overheid en ben je nog geen deelnemer bent van de CoP Hitte? Meld je dan aan via hitteadaptatie@klimaatverbond.nl. Meer informatie over de CoP vind je op onze projectpagina.

 

 

Aanmelden voor het webinar: Zomereenzaamheid en hitte, een risicovolle combinatie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Logo Samen Klimaatbestendig