Newpublic en Klimaatverbond Nederland ontwikkelden voor jonge pioniers in het publieke domein een Mastership Klimaat en Duurzaamheid. Dit is een leerlijn voor jonge professionals (trainees) van anderhalf jaar die naadloos aansluit bij de actualiteit, de beleidspraktijk en de laatste stand van kennis. Een zeer interessant programma voor onze achterban waarmee jonge professionals in gemeenten, provincies en waterschappen direct de kans krijgen om een diepe duik te nemen in de inhoud en de eigen professionaliteit verder op te bouwen. Kortom: werken aan capaciteitsopbouw binnen de eigen werkpraktijk en organisatie. In september start een nieuwe ronde, dus u kunt uw jonge professional nu aanmelden!

Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappenen spelen een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame samenleving. Klimaat, energie, biodiversiteit, stikstof, circulariteit en waterkwaliteit zijn onderwerpen die in elk coalitieakkoord aan de orde komen.
Verouderde systemen en structuren moeten plaatsmaken voor duurzame alternatieven. Deze concrete opgaven vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen én om een duurzaamheidsprofessional die van de duurzaamheidstransitie een succes weet te maken.

Samen met Klimaatverbond Nederland biedt Newpublic een vernieuwend mastership dat jong talent met een frisse - en vooral brede en duurzame blik - opleidt tot de managers van de toekomst. Hogeropgeleiden met het lef en de onbevangenheid om nieuwe wegen in te slaan én met voldoende gewicht om zich complexe materie eigen te maken. Met als doel om alle betrokkenen mee te krijgen. Met een kundige en toegewijde trainee van Newpublic zet je als organisatie gegarandeerd grote stappen in de duurzaamheidstransitie.

Meer informatie?
Download de PDF van de brochure: Newpublic brochure Mastership Klimaat & Duurzaamheid